Военновъздушните сили на САЩ потвърдиха в сряда, че украински пилоти са започнали

...
Военновъздушните сили на САЩ потвърдиха в сряда, че украински пилоти са започнали
Коментари Харесай

Украински пилоти започнаха обучение на F-16 в САЩ

Военновъздушните сили на САЩ потвърдиха в сряда, че украински водачи са почнали образование на изтребители F-16 във военновъздушна база в Аризона.

Говорителят на Военновъздушни сили на Съединени американски щати съобщи, че " дребен брой " украински водачи при започване на седмицата са почнали тренировки " по основи на употребата на F-16 " в базата на 162-о крило на Националната въздушна армия на Аризона.

" Програмата на образованието ще бъде съобразена с главните познания и умения на всеки водач и се чака да продължи няколко месеца ", добави той, представен от Air&Space Forces Magazine.

Преди това дребна група украински водачи, които дойдоха в Съединени американски щати през септември, минаха езиково образование във военновъздушната база Лакланд в Тексас.

Очаква се в Аризона украинците първо да усвоят основите на ръководството на F-16 в класна стая и на симулатори, а по-късно да преминат към ръководство на същински самолети. В същото време курсът може да бъде интензивен, защото може да се наложи украинските водачи да се върнат, с цел да вземат участие във военни дейности в родината си.

Преди това Щатите предвидиха, че първите украински водачи, които ще бъдат подготвени на F-16, ще могат да завършат програмата за три месеца, само че ще извършват бойни задания по-късно.

През октомври министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин разгласи основаването на няколко " обединения за качества " за Киев, в това число и за образованието на украинските военновъздушни сили, което ще се управлява от Съединени американски щати, Дания и Нидерландия.

Както съобщи Остин, първите F-16 могат да дойдат в Украйна не по-рано от пролетта на 2024 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР